NK Osijek završio najveći transfer u povijesti, klupska kasa do vrha puna!

Kakav posao

NK Osijek završio najveći transfer u povijesti, klupska kasa do vrha puna!

Hrvatski mediji danas prenose kako je NK Osijek završio najveći posao u povijesti kluba.

Ova ekipa koja se takmiči u HNL-u prodala je mladog defanzivca Boška Šutala Atalanti za cifru od pet miliona eura plus 10 posto od naredne prodaje.

Mladi branić je na prvu odbio italijansku ekipu, ali kasnije je ipak pristao na njihove uslove koji su 'podebljani'. Šutalo je prvo dobio ponudu od 200.000 eura godišnje koju je odbio, ali kasnije je ponuda podebljana, za sada nije poznato za koliko.

Osim njegovog pristanka, pristao je i Osijek da ga proda pa je za njegove usluge 'inkasirao' pet miliona eura što je najskuplji transfer u povijesti kluba. Prije njega najskuplji je bio Jurica Vranješ koji je prodat Bayer Leverkusenu za tri miliona eura, a poslije njega Haris Hajradinović koji je otišao u Kasimpašu za 2,5 miliona.

Šutalo će vjerovatno dobiti minutažu u Atalanti jer je ekipa iz Bergama nedavno na posudbu poslala Brazilca Rogera Ibaneza. On je otišao u Romu i tako otvorio prostor Šutalu da igra u novom klubu. I to je jedan od razloga zbog kojih je mladi Čapljinac odlučio na kraju da pristane na ponudu italijanske ekipe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bilo mi je iznimno drago biti član ovog kluba i dio ovog grada. Istovremeno sam i sretan i tužan, ali takav je život. Treba se ići naprijed te ustrajati u svojim ciljevima. Naravno, svojem NK Osijeku želim sve najbolje, puno sreće i uspjeha", rekao je Šutalo za Bijelo-plavu birtiju.

Ovaj 20-godišnjak je u toku aktuelne sezone upisao 21 utakmicu u svim takmičenjima. Za sada je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Hrvatske i pitanje je vremena kada će zaigrati i za A tim.

Promo

Top Komentari

pero98
Čestitke Osijeku na poslu. Sretno Šutalu u Italiji.
1 3
Dino69
A vi glupani govorili 2 miliona a jeste i strucni u pm.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi