Bivši napadač Širokog Brijega karijeru nastavlja u Rennesu?

Briljira u Osijeku

Bivši napadač Širokog Brijega karijeru nastavlja u Rennesu?

E. Čaušević

Bivši igrač Širokog Brijega, Mirko Marić, ove sezone briljira u dresu Osijeka.

Marić je nakon prvog dijela sezone u HNL-u prvi strijelac sa 16 golova i pet asistencija. Ovaj 24-godišnji napadač je privukao pažnju nekoliko klubova, a mediji u Hrvatskoj pišu da se jedna ponuda posebno ističe.

Kako stvari stoje bivši napadač Širokog Brijega karijeru će nastaviti u francuskoj Ligue 1 i to u dresu Rennesa. Ovaj klub je treći u domaćem prvenstvu i pokazali su veliku želju da angažuju Marića ovog januara.

Marić se povezivao i s kijevskim Dinamom koji je nudio četiri miliona eura, ali je Osijek odbio tu ponudu. Rennes pregovara trenutno s Osijekom, a da li će doći do dogovora ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 24-godišnji napadač ponikao je u dresu Širokog Brijega, a na ljeto 2014. godine prešao je u Dinamo. Pored Dinama igrao je još za Lokomotivu i Videoton.

Marić je nastupao i za mlade selekcije BiH, ali je potom odlučio da igra za Hrvatsku. Odigrao je dva nastupa u dresu seniorskog tima Vatrenih.

Top Komentari

pero98
Zaslužio je prema igrama takav transfer ako dođe do njega. Jako dobar napadač.
2 1
Sanska_Prangija
ko ga prči...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi