Prvi klub u susjedstvu naredio fudbalerima: Odreknite se pola plate

Traže solidarnost i odricanje od igrača.

Prvi klub u susjedstvu naredio fudbalerima: Odreknite se pola plate

E. Dindić

Osijek je prvi klub u susjedstvu koji je zatražio od svojih fudbalera da se odreknu dijela primanja zbog trenutne situacije u svijetu fudbala. 

Predsjednik ovog kluba Ivan Meštrović zatražio je da iz solidarnosti prema ostalima odreknu 25 posto svojih primanja nepovratno, te da još 25 posto ostave za neka "bolja vremena". Dakle svi koji trenutno su na platnom spisku ovog kluba morali bi se odreći polovine dosadašnjih primanja.

Kako će ova ideja pasti na podno tlo u svlačionici ovog kluba ostaje nam da vidimo, te kako će uposleni u ovom klubu odgovoriti na ovaj zahtjev.

Zbog korona virusa klubovi će sigurno doživjeti određeni financijski pad, a svakako ovo je prva mjera u susjedstvu, odnosno zahtjev, prema vlastitim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi