Tako smatra Gary Neville

"Nema šanse da će se fudbal nastaviti za tri do četiri mjeseca"

Jedan od onih koji smatraju kako se fudbal sigurno neće nastaviti u narednih nekoliko mjeseci je bivši engleski reprezentativac Gary Neville.

Virus COVID 19 je zaustavio sve u svijetu sporta, pa tako i u fudbalu. Premiership je prekinut prije 10-ak dana, a FA ga je odgodio najmanje do kraja aprila. Ipak, Neville smatra da se lopta na zelenim travnjacima neće kotrljati ni za tri ili čak četiri mjeseca.

"Mislim da je u ovom trenutku nezamislivo da se nogomet vraća u naredna tri do četiri mjeseca zbog činjenice da smo tek stavljeni u zatvor", kaže Neville za CNN i dodaje:

"Nogomet se neće vratiti jer sva sredstva koja su potrebna za upravljanje fudbalskim stadionom, a za to su potrebna policija i službe hitne pomoći, neće biti dostupna u narednih nekoliko mjeseci".

"Očito će biti u bolnicama i domovima za brigu o bolesnicima i ljudima kojima je to najpotrebnije."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Scenario kakav Neville predviđa ulijeva strah kod svih fudbalskih zaljubljenika, ali nažalost čini se kako je ovo sve realniji ishod.

Prije prekida Premiershipa lider je bio Liverpool s preko 20 bodova viška u odnosu na Manchester City, ali neki izvještaji govore kako bi sezona mogla biti poništena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.