Odlučan da napusti Dortmund

Jadon Sancho ide u Manchester United, već se zna i koji broj će nositi na dresu?

Endin Čaušević

Već neko vrijeme u engleskim medijima se špekuliše da će Jadon Sancho napustiti Borussiju Dortmund, te da će potpisati za Manchester United.

Sancho igra odlično u dresu njemačkog kluba i svojim igrama privukao je pažnju mnogih timova. No, čini se da ima želju da se vrati u Englesku, te da dokaže svoj kvalitet.

On je ponikao u Manchester Cityju, ali u ovom klubu nikada nije dobio pravu šansu. Ipak, Sancho je očito odlučio da im dokaže koliko su pogriješili i to potpisom za gradskog rivala United.

Engleski mediji pišu da United i Dortmund već neko vrijeme pregovaraju oko Sancha, a transfer bi trebao iznositi oko 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, čeka se samo zvanična potvrda jer je Sancho već izabrao broj na dresu Manchester Uniteda. Evening Standard piše da će on zadužiti dres s brojem sedam za kojeg mnogi smatraju da je "uklet" nakon odlaska Cristiana Ronalda.

Međutim, očito da je Sancho spreman da dokaže suprotno, a šta će biti od svega toga ostaje nam da vidimo kada počne ljetni prelazni rok.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti