Srbijanski stručnjak oduševio svojim potezom

Trener Sloge ostao u G. Vakufu Uskoplju i stavio se na raspolaganje građanima

Samir Mlaćo

I rukomet je stao u našoj zemlji. Kada smo očekivali ono najuzbudljivije u našem prvenstvu, pandemija koronavirusa je rekla 'stop'.

Ipak, sportisti i sportski radnici ne miruju. Šalju apele, uključuju se u akcije i na sve načine pomažu u ovim teškim momentima za planetu.

Trener MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje Aleksandar Radosavljević krenuo je istim putem.

Naime, srbijanski stručnjak ima završenu medicinsku školu i stavio se na raspolaganje građanima Gornjeg Vakufa Uskoplja. U vremenima kada veliki broj ljudi ne pomaže ni svojim najmilijima, Radosavljević je pokazao svoju veličinu. Ljudsku. Najvažniju.

"Nakon što su javne zdravstvene ustanove zamolile građane BiH koji imaju završenu medicinsku školu, ljekare u penziji i sl. da se stave na raspolaganje i pomognu u ovim teškim danima, naš trener Radosavljević Aleksandar koji ima završenu medicinsku školu stavio se na raspolaganje JU Domu Zdravlja GVU", stoji na stranici MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Nije samo Radosavljević aktivan kada su u pitanju članovi Sloge. Semir Demirović, Ervin Dedić, ali i ostali, vrijedno rade na terenu. Nisu na parketu, ali jesu na ulicama voljenog grada. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Obilaze starije, pozivaju putem društvenih mreža i čine sve kako bi pokazali da je najbitnije da smo ljudi. Svaka im čast.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.