Amer Dedić junak Sloge: Najljepše je svom gradu podariti sreću i zadovoljstvo
FOTO: Husein Šljivo

Historijski uspjeh kluba iz Gornjeg Vakufa Uskoplja

Amer Dedić junak Sloge: Najljepše je svom gradu podariti sreću i zadovoljstvo

S. Mlaćo

Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja sinoć je u revanšu Kupa BiH za rukometaše savladala RK Maglaj 34:26 i nadoknadila prednost od sedam golova razlike iz prvog meča te prošla dalje.

Sloga je tako našla svoje mjesto među četiri tima u ovom takmičenju, a u posljednjim sekundama pobjedu domaćima je sa sedam metara donio Amer Dedić.

Dedić je uzeo stvari u svoje ruke i podigao dvoranu na noge, te našao svoje mjesto u historiji kluba.

Dan poslije utakmice govorio je za SportSport.ba. Priznaje da je dobio hiljade čestitki, te da će dugo pamtiti 15.02.

"Danas je prelijepo biti član Sloge i Vakufljanin. Cijeli sedmicu smo maksimalno fokusirani bili na greške koje smo pravili u prvom meču. Ušli smo u meč potpuno svjesni svojih grešaka i svjesni da nam je nedostajalo volje u prvom meču. Na kraju smo voljom i borbenošću ostvarili cilj. Bio je to meč sa dosta nervoze, ali i naše vjere u naš kolektiv i kvalitete koje imamo", priča Dedić.

Tresla se dvorana u gradu rukometa kada je Dedić uzeo loptu i završio posao. Ispisao je historiju kluba.

"Zaista je ovo historijski uspjeh. Sretan sam što sam na kraju ja bio junak, jer najljepše je svom gradu podariti sreću i zadovoljstvo. Kada je trener siguran u tebe i kada ti pruži tu odgovornost, moraš i ti kao izvođač biti još sigurniji. Hladan kao špricer, hahaha".

Publika je nosila Slogu na putu ka čudu, iako se u pojedinim momentima činilo da Maglaj sigurno neće prokockati prednost iz prvog meča.

"Ovakve navijače možete samo sanjati i poželjeti. Imamo uvijek ogromnu podršku na kojoj smo im zahvalni i pokušavamo da se odužimo igrama i borbenošću".

U RK Maglaj su razočarani suđenjem, te navodno nesportskim ponašanjem domaćih. Ističu da će o svemu obavijestiti Savez, a sjajni Benjamin Čičkušić se na društvenim mrežama oglasio se iz bolnice.

"Neko je morao biti razočaran, nažalost, tako je u sportu. Žao mi je zbog Čičkušića i povrede. Respektujemo ga kao igrača, ali ni u jednom trenutku nije bilo namjere od bilo koga da ga povrijedi, ne samo njega, nego bilo kojeg igrača. Želim mu da se što prije oporavi i da vidi da su oni ti koji su nam dozvolili da pobijedimo sa ovolikom razlikom svojom nervozom... Sudije su po meni čak veći heroji, spriječili su da 1500 navijača uđe u teren iznervirano provokacijama gostujućih igrača. Maglaju želim svu sreću u nastavku prvenstva. Još jednom se zahvaljujem svojoj ekipi, stručnom štabu i navijačima na velikom danu za nas", dodao je Dedić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

Top Komentari

terrassa
Bojim se da drugi put u Maglaju nećete dobiti aplauz ni vi ni vaši navijači. Čekamo vas.
1 0
Ultravox
Budite realni, bila je izuzetno teška utakmica, na momente gruba, sudije za diskusije... Lomi se rezultat i neko te našteli šakom u oko, namjerno ili ne, nije bitno, ali trebaš ostati hladne glave i smiren jer ćeš biti kriv... Ko je igrao zna da je to teško, uglavnom nemoguće.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi