Ne žele dizati paniku

Koronavirus žestoko pogodio ekipu Valencije, ali klub oduševio sve svojim potezom

Endin Čaušević

Španija je pored Italije najteže pogođena pandemijom koronavirusa.

Mnogi smatraju da je "bomba" bila utakmica Atalante i Valencije koja se krajem februara igrala u Milanu. Vjeruje se da je na San Siru bio veliki broj zaraženih, a to je kasnije stvorilo haos u Valenciji i Bergamu.

Ugledna Marca jutros piše da je ekipa Valencije žestoko pogođena zarazom koronavirusa. Klub je nedavno saopštio da je zaražen veliki broj uposlenika, a što se igrača tiče potvrdili su da su pozitivni bili Eliaquim Mangala, Ezequiel Garay i Jose Gaya.

Međutim, čini se da je situacija dosta teža u klubu s Mestalle, ali da oni javno ne žele ništa objavljvati jer nemaju namjeru dodatno da dižu paniku u španskoj javnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Marca je uspjela otkriti da je zaraženo čak deset fudbalera Valencije, a ne samo trojica koliko je potvrđeno. Pored toga zaraženo je još 15 članova osoblja ovog kluba, ali na svu sreću svi oni se dobro osjećaju i oporavljaju se od koronavirusa.

Potez kluba da zaštiti imena onih koji su zaraženi koronavirusom kako ne bi dizali paniku je oduševio špansku javnost, te su poručili da je to bio odličan potez kluba s Mestalle.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.