Florenzi se na ljeto vraća u Italiju, ali ne u Romu

Želi ga Fiorentina

Florenzi se na ljeto vraća u Italiju, ali ne u Romu

E. Čaušević

Roma je ove zime sve iznenadila odlukom da pošalje Alessandra Florenzija na posudbu u Valenciju.

Florenzi je skoro cijelu dosadašnju karijeru proveo u Romi i cilj mu je bio da u ovom klubu okači kopačke o klin. No, čelnici rimskog kluba su sve iznenadili odlukom da ga pošalju na posudbu.

Ovaj desni bek je u suzama napustio Rim kada je išao u Valenciju na ljekarske preglede i to je bio jasan pokazatelj koliko mu je teško palo što mora napustiti Vučicu.

No, italijanski mediji pišu da će se on na ljeto gotovo sigurno vratiti na Apenine. Florenzi ima ugovor do ljeta 2023. godine s Romom, ali cilj ovog kluba je da ga prodaju ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veliki interes za Florenzija pokazala je Fiorentina koja je spremna da ga kupi na kraju sezone. Klub iz Firence pokazao je već u kontaktu s Vučicom i pregovaraju oko cijene za Florenzija.

Obeštećenje ne bi trebalo biti visoko s obzirom da je Romin cilj da se riješi Florenzija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi