Foto - EPA

Prijedlog klubovima

Završnica Premier lige u julu i bez publike?

Midhat Šljivak

Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbal u gotovo cijelom svijetu.

Sezone širom Evrope zaustavljene su u samom finišu i još uvijek se ne zna kada će biti nastavljene. UEFA navodno razmišlja o restartovanju liga početkom maja, no još uvijek ništa nije zvanično potvrđeno.

Englezi uveliko rade na rješenju o eventualnom nastavku prvenstva, a novi prijedlog koji je stigao zvuči veoma zanimljivo.

Nastavak Premier lige mogli bismo gledati početkom jula. Prijedlog je da se sve preostale utakmice odigraju u periodu od četiri do šest sedmica i tako bi se izbjegli ogromni novčani gubici ako se sezona ne završi.

Naravno, Fudbalska asocijacija će morati u saradnji sa FIFA-om da omogući fudbalerima kojima ističe ugovor na kraju sezone, da i dalje nastupaju za svoj tim, sve dok sezona ne okonča, kada bi postali slobodni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, planirano je i da se sezona okonča bez prisustva publike, posebno u slučaju ako pandemija koronavirusa i dalje bude žestoka kao što je to slučaj trenutno.

Vidjet ćemo da li će ovaj prijedlog biti zaista usvojen, ali definitivno nešto ovako ima smisla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.