Zaboravite Liverpool, neko drugi je još veći gubitnik: Pobijedili 27 od 27 od utakmica, ali uzalud

Poslije nevjerovatne odluke

Zaboravite Liverpool, neko drugi je još veći gubitnik: Pobijedili 27 od 27 od utakmica, ali uzalud

Admin Čaušević

Iako ima 25 bodova prednosti Liverpool bi na kraju mogao ostati bez titule prvaka Engleske koju Redsi čekaju tri desetljeća.

Liverpoolova titula visi u zraku, ali zbog pandemije koronavirusa čini se već imamo najvećeg gubitnika sezone. Riječ je o engleskom niželigašu, ekipi Jersey Bullsa.

FA je prije nekoliko dana donio odluku da se ponište sve sezone u nižim ligama što znači da neće biti ispadanja i promocije pa je perfektna sezona Jersey Bullsa bila uzaludna.

Jersey Bulli se takmiče u ligi Combined Counties Division One, odnosno devetom rangu engleskog fudbala i do prekida imali su maksimalan učinak. Na 27 odigranih utakmica ostvarili su isto toliko pobjeda.

"Teško je to prihvatiti. Fudbal se sada treba zaustaviti zbog svega što se dešava. Zdravlje i sigurnost su na prvom mjestu. Ali bez obzira na to puno napora je uloženo, a osjećamo se kao da smo bez razloga igrali cijelu sezonu", kazao je zamjenik kapitean Luke Campbell.

Campbell je dodao kako je FA mogao sačekati još neko vrijeme pa donijeti konačnu odluku u dogovoru sa svakom ligom. Jersey Bullsi su imali 20 bodova prednosti ispred Farnham Towna i sigurno bi izborili promociju. Ovako, kako sada stvari stoje sljedeće sezone će sve morati ispočetka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi