Izgubit će oko 10 miliona eura

Ronaldo najviše "stradao" nakon Juventusove odluke o smanjenju plaća

Edmir Škorić

Kako se i očekivalo, novonastala situacija natjerala je klubove da "srežu" plaće svojim članovima, a najridkalniji potez za sada je povukao Juventus.

Nakon što je 8. marta zaustavljen nogomet u Italiji, a pitanje je i kada će se uopće nastaviti, klubovi su u situaciji da smanje primanja svojim članovima. Juventus je dogovorio s igračima da im uskrati četiri mjeseca zarade.

Igrači Stare dame prihvatili su odluku i odrekli se plaća iz marta, aprila, maja i juna kako bi pomogli klubu da preživi težak period nastao zbog pandemije koronavirusa.

Jedan od najteže pogođenih ovom odlukom Juventusa svakako je i najplaćeniji igrač Cristiano Ronaldo, koji će se navodno odreći 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je Ronaldo, uz Gigija Buffona i Bonuccija, bio jedan od ključnih igrača s kojima je rukovodstvo kluba pregovaralo o smanjenju plaća. S obzirom na to da godišnje zarađuje preko 30 miliona eura, Ronaldo će ipak lakše podnijeti novčani gubitak od nekih kolega koje zarade i do šest puta manje za sezonu.

Sve u svemu, igrači Juventusa pokazali su lojalnost klubu u trenucima kada je najgore i niko nije, barem to nigdje javno nije objavljeno, odlučio da odbije zahtjev da se smanji njihova zarada u 2020. godini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.