Ronaldo baš ne voli da gubi: Golmanu koji mu je odbranio penal nije želio dati dres!

Legendarni čuvar mreže otkrio

Ronaldo baš ne voli da gubi: Golmanu koji mu je odbranio penal nije želio dati dres!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih igrača svijeta. Tokom karijere donio je brojne pobjede Manchester Unitedu, Real Madridu, a sada to čini u dresu Juventusa. 

Ronaldo je u Seriju A stigao na ljeto 2018. godine u iznenađujućem dresu iz Real Madrida. U prvoj sezoni u italijanskom prvenstvu zabio je 21 gol, a taj učinak je mogao biti i bolji.

Naime, u duelu 20. kola sezone 2018/19 Juventus je pobijedio Chievo s 3:0, a Cristiano Ronaldo je promašio penal u 52. minuti. Tačnije sjajno je odbranio Stefano Sorrentino.

Ronaldo je poznat kao igrač koji ne voli da gubi i ljuti se nakon svakog promašaja. Potvrdio je to i Sorrentino koji je duže od godinu nakon utakmice otkrio kako sjajni Portugalac nije želio s njim razmijeniti dres poslije utakmice.

"Zašto nismo razmijenili dresove? Bio je ljut. On je veliki šampion, ne voli da gubi. Nije postigao gol i zbog toga nije bio zadovoljan. Poslije sam zamijenio dres s Dybalom", kazao je 41-godišnji golman koji je u međuvremenu napustio Chievo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Sorrentino u karijeri ima preko 350 utakmica u Seriji A. Osima za Chievo u karijeri je još branio za Torino, AEK, Recreativo Huelvu i Palermo. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije