Juventus i igrači postigli dogovor: Koliko novca su se odrekli Pjanić i društvo?

Torinski klub izdao saopštenje

Juventus i igrači postigli dogovor: Koliko novca su se odrekli Pjanić i društvo?

Admin Čaušević

Neigranje utakmica i samim tim slabije poslovanje natjeralo je najbogatije evropske klubove da smanje plate fudbalerima. To je danas uradio Juventus. 

Juventus je u saopštenju naveo kako je postignut dogovor s prvotimcima i trenerom Maurizijom Sarrijem da se smanje plate za mart, april, maj i juni što će torinskom klubu donijeti uštedu od 90 miliona eura.

"Juventus saopštava kako je zbog globalne situacije i obustave sportskih aktivnosti postigao dogovor s igračima i trenerom prvog tima o njihovoj naknadi za ostatak trenutne takmičarske godine."

"Dogovor podrazumijeva smanjenje plata za mart, april, maj i juni 2020. godine. U sljedećim sedmicima bit će postignuti individualni dogovori s igračima kao što to zahtjeva i zakon."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ekonomski i finansijski efekat iz postignutog dogovora je pozitivan u iznosu od 90 miliona eura za sezonu 2019/2020. Kada se sezona nastavi klub i uposleni će u najboljoj namjeri imati nove pregovore o dodatnoj naknadi. Juventus se želi zahvaliti igračima i treneru što su pokazali odgovornost u teškoj sitauciji za sve", poručeno je iz torinskog kluba.

Inače, Juventus je na godišnjem nivou za plate igrače u sezoni 2019/2020 je trebao izdvojiti 294 miliona eura. Najplaćeniji igrač je Cristiano Ronaldo s platom od 31 milion eura. Prema nekim informacijama Portugalac će se odreći skoro 4 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi