Tako smatra Andy Roddick

"Ako se Đoković izjednači po broju Grand Slamova, bit će najbolji ikad"

Ako Novak Đoković na kraju karijere bude izjednačen s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju Grand Slam titula, onda će vjerovatno postati najbolji teniser svih vremena, smatra penzionisani Amerikanac Andy Roddick.

Roddick smatra da, ako pomenuti trojac bude izjednačen po broju Grand Slamova, onda će se gledati neke druge stvari kao što su međusobni dueli. Tu je Nole najbolji.

"Po meni, najveći svih vremena su trenutno Serena i Roger. Ali, ako Novak nekako dođe do tačke u kojoj je izjednačen po broju Grand Slam titula sa Rafom i Rogerom, onda međusobni skor i Masters titule postaju vrlo važni", kaže Roddick i obrazlaže svoje riječi:

"Činjenica da Novak sa svima na svijetu sa kojima je igrao više od nekoliko puta ima pozitivni skor je luda, pozitivan je i sa svim najvećim rivalima (27-23 sa Federerom, 29-26 sa Nadalom). Kažem, ako dođe do tih Grand Slam trofeja, biće teško napraviti argumente protiv te njegove biografije", dodaje Amerikanac.

Teniska sezona je trenutno prekinuta zbog koronavirusa, a kada se nastavi očekujemo veliku bitku Rogera, Rafe i Novaka za Masterse i Grand SLamove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.