Čudan izbor Portugalca

Mourinho izabrao idealnih 11 koje je trenirao i ponovo šokirao fudbalsku javnost

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ponovo se našao u centru pažnje sportske javnosti.

Dok traje pauza u prvenstvima u skoro cijeloj Evropi novinari Marce napravili su zanimljivu priču s Joseo Mourinhom. Oni su od portugalskog stručnjaka tražili da izabere najboljih 11 igrača koje je trenirao u svojoj karijeri.

Mourinho je uspio ponovo iznenaditi javnost svojim odabirom. Naime, posebno je iznenadila činjenica da je tu samo jedan igrač Intera s kojim je ovaj stručnjak 2010. godine osvojio tripletu.

Također, u idealnih 11 nema igrača Manchester Uniteda i Tottenhama kojeg Mourinho trenutno vodi. Jedini igrač Intera koji se našao u njegovih 11 idealnih je Javier Zanetti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ovom sastavu mahom su igrači Chelseaja i Real Madrida, a nikome nije jasno kako pored svih fudbalera koje je trenira u njegovom idealnom sastavu se našao William Gallas.

Idelnih 11 koje je trenirao Mourinho: Cech, Zanetti, Terry, Carvalho, Gallas, Makelele, Lampard, Ozil, Hazard, Drogba, Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.