Majstorija koja se ne zaboravlja

Ronaldinhov slobodnjak kojeg su svi kopirali: "Rekao nam je da idemo na centar jer će zabiti gol"

Endin Čaušević

Ronaldinho prethodnih sedmica prolazi kroz jedan od najtežih perioda u životu jer se već skoro mjesec dana nalazi u zatvoru u Paragvaju.

Brazilac je optužen za falsifikovanje dokumenata s kojima je ušao u ovu državu. Policija je ekspresno reagovala i uhapsila je Ronaldinha i njegovog brata, te se oni sada nalaze u zatvoru i čekaju suđenje.

Iako je negirao krivicu njemu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci, a pandemija koronavirusa je sve dodatno otežala jer nije jasno kada će suđenje biti održano.

No, u tim teškim momentima za Ronaldinha mnogi su se prisjetili njegove blistave karijere. Najbolje dane proveo je u dresu Barcelone s kojom je osvojio sve što je mogao, a onda je na ljeto 2008. godine prešao u ekipu Milana.

Zanimljive anegdote prisjetili su se mediji u Španiji. Tačnije, riječ je o utakmici posljednjeg gola grupne faze Lige prvaka iz sezone 2006/07. kada je Barca na svom stadionu dočekala Werder iz Bremena.

Kataloncima je trebala pobjeda da prva završi u grupi, te su uspjeli slaviti sa 2:0. Utakmica je ostala upamćena po majstoriji Ronaldinha koji je postigao fantastičan gol iz slobodnjaka. On je šutirao ispod živog zida i oduševio je javnost svojim potezom, a kasnije su mnogi igrači koristili ovu tehniku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovog gola prisjeti se portugalski igrač Deco koji je otkrio šta mu je Ronaldinho rekao prije samog udarca.

"Prišao sam Ronaldinhu da se dogovorimo oko slobodnjaka, a on mi je samo rekao 'Idite i čekajte me na centru, zabit ću gol'. Nasmijao se, ali ga nismo poslušali i ostali smo tu. Nisam mogao da vjerujem šta je uradio i kakav gol je zabio", rekao je Deco.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.