Xavi se sprema za posao života: Otkrio koje igrače bi doveo u Barcelonu

Čeka šansu u katalonskom klubu

Xavi se sprema za posao života: Otkrio koje igrače bi doveo u Barcelonu

Endin Čaušević

Legendarni Xavi Hernandez priznao je da bi volio uskoro preuzeti trenersku funkciju u Barceloni.

Xavi je ove zime imao priliku da se vrati u katalonski klub kada je otkaz dobio Ernesto Valverde, ali je on to odbio. Jednostavno nije htio da dolazi dok je sezona još u toku, te je od kluba tražio da preuzme kormilo tek na kraju sezone.

No, u Barceloni su odbili tu mogućnosti, ali su poručili Xaviju da su mu vrata kluba i dalje otvorena. On je u razgovoru za španske medije priznao da bi volio biti trener Barcelone, te da se nada da će taj dan uskoro doći.

Xavi je očito već uveliko razmišljao šta bi uradio u ekipi Barcelone kada bi došao, te je ekspresno odgovorio na pitanje novinara koje igrače bi angažovao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Doveo bih krilnog napadača poput Neymara. Ne znam da li će to finansijski biti moguće zbog krize koja nas čeka, ali bez sumnje bi on bio fantastično pojačanje. Ne trebaju Barci velike promjene nego samo krilni napadači poput Jadona Sancha ili Sergea Gnabryja", izjavio je Xavi.

Da li će legendarni igrač Barcelone uskoro dobiti šansu na trenerskoj klubu ovog tima ostaje nam da vidimo. No, očito je da se Xavi već sprema na takvu ulogu u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Dembelle i Grizman mogu na tribine ili na transfer listu izgleda..Gnabryja Bajern nece dati za sicu, Sanco je na cijeni u Dortmundu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi