Španac se prisjetio

Mata: Van Gaal je nekada znao zaplakati pred igračima

Španski vezni igrač Juan Manuel Mata prisjetio se u razgovoru za inostrane medije saradnje sa Holanđaninom Louisom van Gaalom.

Veznjak Manchester Uniteda u klub je došao u januaru 2014. godine iz Chelseaja. Samo četiri mjeseca kasnije pridružio mu se Van Gaal s kojim je Mata imao dobru saradnju.

Španac otkriva kako je Holanđanin nekada znao plakati pred igračima Crvenih đavola.

"Prijatan čovjek, veoma autentičan i senzibilan. Ponekada je pokazivao ranjivost i plakao je kada je govorio o nekim stvarima", kaže Mata.

Prvi put se susreo s njim u Los Angelesu tokom priprema za novu sezonu. Tada je Van Gaal tražio od svakog igrača da mu ponaosob uđe u kancelariju.

"Kada sam ušao, on je sjedio sa Giggosom (tadašnji pomoćni trener). Ponudio mi je da nešto popijem i rekao mi da mu ispričam nešto o sebi. Ja sam mu odgovorio: 'Zovem se Juan, imam 26 godina i igram fudbal', a on je kazao: 'Ne, ne. Reci mi kakva si osoba. Da li imaš porodicu i šta je za tebe bitno u životu'".

Tada je shvatio da Van Gaal može biti itekako topla osoba. Poslije ga je još malo nahvalio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je više od trenera. On je sjajan čovjek od kojeg sam mnogo naučio", kaže Mata.

Podsjetimo, Holanđanin je na klupi pomenutog evropskog velikana ostao dvije godine, a nakon toga ga je naslijedio Jose Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.