Igrali su zajedno u Sloveniji

Bivši fudbaler Željezničara ispričao anegdotu o zvijezdi Serije A

Ugledni francuski list France Football u danima kada manjka sportskih vijesti dao si je malo oduška i objavio priču o Josipu Iličiću.

Fudbaler koji je rođen u BiH, tačnije u Prijedoru, do prekida sezone igrao je briljantno u Seriji A. U 29 utakmica je postigao 21 gol i pritom devet puta asistirao, a na sve to malo ko je ostao ravnodušan imajući u vidu da Iličić uopšte nije klasični centarfor nego igrač koji igra između veznog reda i napada.

Kada se do kraja 2020. godine ne bi odigrala više niti jedna utakmica, Iličić bi, primjerice, bio vodeći u poretku za osvajanje Zlatne lopte, a sjajne igre koje je pružao nisu prošle nezapaženo ni u Francuskoj gdje je tamošnji list France Football napravio priču o njemu.

Nekoliko bivših Iličevićih saigrača je otkrilo zanimljivosti o njemu, a među njima je i Rok Elsner, fudbaler koji je jedan dio karijere proveo u FK Željezničar.

Iličić i Elsner su zajedno igrali u Interblocku iz Slovenije.

"Na treningu tada nije bilo nikoga ko bi uradio nešto posebno. Ipak, na terenu ste tokom utakmice mogli biti sigurni da može predriblati jednog ili dvojicu protivničkih fudbalera i izbaciti ih iz igre. Njegov problem je bio što nije dodavao loptu onda kad je potrebno. Dva poteza je pravio dobro, ali treći bi bio loš", prisjetio se Elsner, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U jednoj od utakmica Interblocka igrač koji je imao plastične krampone stalno se klizao po terenu. Zbog njega smo izgubili. Sutradan je sportski direktor naredio svima da nose željezne krampone, svi su to poslušali, osim Iličića. Iako je kazna za nepoštovanje toga iznosila 500 dolara. Kasnije je platio kaznu od 1.500 dolara za tri odigrana meča sa  istim kopačkama", kroz smiješak je dodao Elsner.

Iličić je danas zvijezda Serie A, dok je Elsnera fudbalski put odveo u daleki Oman gdje igra za tim po imenu Al-Nasr Salalah.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.