Cassano komentarisao Iličića: Da je on danas u Juventusu...
EPA

Oduševljen slovenskim fudbalerom

Cassano komentarisao Iličića: Da je on danas u Juventusu...

Oduševljen partijama koje Josip Iličić pruža u dresu Atalante je i nekadašnji italijanski reprezentativac Antonio Cassano.

Fudbaler koji je rođen u Prijedoru ove sezone igra u životnoj formi. U 29 utakmica ima 21 gol i devet asistencija, a s obzirom na visinu (190 cm) mnogi su fascinirani kakvom lakoćom igra i time što uopšte nije klasični centarfor nego igrač koji igra između veznog reda i napada.

Trenutno je Iličić jedan od najboljih evropskih igrača, a zanimljivu izjavu na račun njegovih igara dao je sada i Cassano tokom gostovanja u emisiji Tika Taka.

"Da je Iličić kojim slučajem upoznao Gasperinija prije deset godina, postao bi jedan od pet najboljih fudbalera na svijetu. Da je na mjestu Paula Dybale u Juventusu, cijeli svijet bi sada pričao o njemu", rekao je Cassano.

Klubovima u Italiji je preporučio i jednog fudbalera.

"Carrascak iz Rivera! To je 20-godišnji Kaka."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, prokomentarisao je i koronavirus kojim je Italija pogođena.

"Ako ljudi nastave izlaziti, ovako će biti do 2040. godine. Prije dvije sedmice mislio sam da je ovo nešto površno, ali sada se vidi da se, ipak, moramo plašiti. Ostanite kod kuće, gledajte filmove i pravite djecu", savjet je nekadašnjeg fudbalera Rome, Real Madrida, Milana i Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije