Foto: Pogoń Szczecin

Gdje će nastaviti karijeru?

Kožulja iznenadio otkaz u Pogonu

Bh. internacionalac Zvonimir Kožulj, koji iza sebe ima sezonu života, iznenada je ostao bez kluba.

Kožulj je od ljeta 2018. godine nastupao u Poljskoj, u tamošnjem Pogonu iz Szczecina, za koji je odigrao 56 utakmica i pritom postigao 12 golova uz 11 asistencija.

Iz kola u kolo mediji su ga obasipali hvalospjevima i nerijetko dovodili u vezu s mnogo jačim klubovima od Pogona, a s obzirom na sve to, ne čudi što je vijest o sporazumnom raskidu saradnje dočekana kao iznenađenje.

"Moj ugovor je isticao na kraju sezone, ali Pogon je, na osnovu klauzule iz ugovora, imao mogućnost da me zadrži. Na kraju su odlučili drugačije", izjavio je za poljske medije Kožulj, koji se, kaže, pristao i odreći dijela plaće.

"Pogon mi je predložio da od marta do kraja juna primam 50 posto svoje plaće i pristao sam na to", dodao je.

Kožulj kaže kako mu je trener Kosta Runjaić još ranije nagovijestio da ga klub neće zadržati.

"U situaciji kada se fudbal ne igra, možda je i bolje što sam već sada slobodan i što se mogu vratiti svojoj porodici u Mostar. Iznenađen sam i ja zbog svega, naravno, ali fudbal je nepredvidiv i morate biti spremni na sve to. U zadnje dvije godine trudio sam se da dajem maksimum u dresu Pogona."

Nije isključeno ni da Kožulj ostane u Poljskoj.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

"Teško je reći. Moja dosadašnja karijera me naučila da nikada ne kažem - nikada. Još je ovo sve svježe i moram dobro razmisliti šta i kako dalje. Za sada se mogu samo zahvaliti treneru Runjaiću što mi je dao priliku i što je vjerovao u mene. Da sam o njemu ovisio, sigurno bih ostao u Pogonu..."

Mostarac je u Pogon došao iz Hajduka, a kroz karijeru ranije je još igrao za Široki Brijeg, Vitez i Branitelj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.