Zvonimir Kožulj iznenada ostao bez kluba

Dogovoren raskid ugovora

Zvonimir Kožulj iznenada ostao bez kluba

Bh. internacionalac Zvonimir Kožulj raskinuo je ugovor sa Pogonom iz Szczecina, potvrdio je ovaj poljski prvoligaš.

Iako se Kožulj solidarisao sa klubom i prihvatio da mu se smanji plaća usred pandemije koronavirusa, između dvije strane danas je, iznenađujuće, pao dogovor da se saradnja sporazumno raskine.

U Pogonu su odlučili da ne aktiviraju opciju produženja saradnje na još jednu godinu, po unaprijed defininiranim uslovima, a što je svakako povezano sa krizom koja vlada u fudbalu i smanjenjem planiranog budžeta za sezonu 2020/21.

Iz Pogona su također naveli kako je Kožulj želio da potraži novi angažman, a iz kluba su mu se zahvalili na dosadašnjoj saradnji i poželjeli sreću u nastavku karijere.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ovaj nekadašnji fudbaler Širokog Brijega u Pogon je došao u julu 2018. godine. Odigrao je 58 utakmica i pritom postigao 12 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi