Susret baraža prolongiran

Reprezentativcu Sjeverne Irske teško palo odgađanje utakmice protiv BiH

Admin Čaušević

Utakmice baraža za Evropsko prvenstvo su odgođene do daljnjeg. Prema nekim informacijama Bosna i Hercegovina bi Sjevernu Irsku trebala dočekati u septembru.

Odgađanja razigravanja za odlazak na Euro teško je palo reprezentativcu Sjeverne Irske, Niallu McGinnu koji se nalazio u odličnoj formi.

"Igrao sam dobro, zabijao golove, kreirao šanse i uživao sam. Imali smo gust raspored, osjećao sam se spremnim. Još ako pogledamo moju zadnju utakmicu protiv Bosne, to je bila jedna od najboljih u dresu reprezentacije", kazao je napadač Aberdeena te nastavio:

"Stvaro sam se radovao tom meču i mi, kao grupa igrača, smo izuzetno razočarani zbog odgađanja".

Većinu od svojih 58 nastupa u dresu reprezentacije McGinn je odradio u mandatu selektora Michaela O'Neilla koji u baražu ne bi mogao sjediti na klupi Sjeverne Irske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kako vrijeme prolazi čini se nerealnim da Michael ostane. Želimo ga tu jer zaslužuje veliki oproštaj, a to bi bio plasman na još jedno veliko takmičenje", rekao je McGinn.

Inače, O'Neill je ranije prezueo Stoke City i Sjevernu Irsku je trebao voditi do kraja kvalifikacija, međutim klupske obaveze i prolongiranje baraža bi moglo natjerati FS Sjeverne Irske da traži novog selektora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.