Legenda Crvenih đavola

Ryan Giggs izabrao idealni tim Manchester Uniteda i izostavio Cristiana Ronalda

A. Čaušević

Ryan Giggs je duže od desetljeća smatran najboljim krilnim fudbalerom svijeta, a s Manchester Unitedom je osvojio sve što se može osvojiti. 

Giggs je svoju cijelu seniorsku karijeru proveo u Manchester Unitedu. Skoro 25 godina bio je član Crvenih đavola pa je promijenio veliki broj saigrača u svlačionici Old Trafforda.

Prosavljeni fudbalski as i trenutni selektor Welsa je odabrao najboljih 11 saigrača iz vremena na Old Traffordu. Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Cristiana Ronalda.

Giggs je na gol stavio Petera Schmeichela, dok bi odbranu činili s desna na lijevo Gary Neville, Rio Ferdinand, Mikael Silvestre i Denis Irwin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na poziciji defanzivnog veznog bi ordinirao Roy Keane, a Nicky Butt i Paul Scholes su preostala dvojica veznjaka. U napadu bi igrači David Beckham, Wayne Rooney i Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldo je bio član Manchester Uniteda od 2003. do 2009. godine. Osvojio je Ligu prvaka, bio klupski prvak svijeta, tri Premiershipa, FA Cup, dva Carling Cupa i tri Community Shielda kao i Zlatnu loptu, međutim sve to nije bilo dovoljno Giggsu da ga stavi u svoj idealni tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.