Alexis pravi velike probleme Unitedu

Ne pristaje na smanjenje plate

Alexis pravi velike probleme Unitedu

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez trebao je prije dvije godine biti veliko pojačanje za Manchester United, ali trenutno je najveća briga ovog kluba.

Alexis je u United stigao u januaru 2018. godine iz Arsenala kao velika zvijezda, ali epitet pojačanja nikada nije opravdao na Old Traffordu i prošlog ljeta završio je na posudbi u Interu.

Obzirom da ni u redovima Nerazzurra nije ponudio ništa, njegov ugovor neće biti otkupljen i kako sasda stvari stoje Inter će ga vratiti Crvenim đavolima.

Kako prenosi ESPN, Manchester će ga pokušati nekome prodati, ali u toj namjeri će teško uspjeti. Razlog je jasan. Alexis će radije ostati u Unitedu i grijati klubu nego otići negdje drugdje i pristati na smanjenje plate.

On na Old Traffordu ima visoka primanja koja su mu zagarantovana uprkos slabim partijama i trenutno je on problem broj 1 za Ole Gunnar Solskjaera i njegov stručni štab.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za razliku od ESPN-a, koji tvrdi kako će United željeti da proda Alexisa kada se vrati u klub, trener Ole Gunnar Solskjaer nedavno je izjavio kako želi zadržati Čileanca i kako će on pokazati svima naredne sezone da nisu bili u pravu jer su ga kritikovali.

Da li će se Solskjaerove riječi na kraju pokazati kao tačne ostaje nam da vidimo. Bilo kako bilo, Norvežanin će očito morati na Old Traffordu gledati Čileanca i naredne sezone, htio to on ili ne...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi