Marca objasnila zašto ne postoji nikakva šansa da se Ronaldo vrati u Real Madrid

Juventus mu je dao sve što je tražio

Marca objasnila zašto ne postoji nikakva šansa da se Ronaldo vrati u Real Madrid

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2018. godine iznenadio javnost odlukom da napusti Real Madrid i da karijeru nastavi u dresu Juventusa.

Ronaldo je nakon devet godina odlučio da napusti kraljevski klub s kojim je osvojio sve što je mogao. Portugalac je za novu destinaciju izabrao Juventus i prioritet mu je da ovom klubu konačno donese titulu Lige prvaka koju željno očekuju.

Portugalac je nedavno digao dosta prašine kada se pojavio na Santiago Bernabeu kako bi pratio okršaj Real Madrida i Barcelone. Ronaldo je preko predsjednika kraljevskog kluba Florentina Pereza sredio dolazak na stadion koji je iznenadio javnost.

Odmah nakon toga pojavile su se špekulacije da bi se Ronaldo mogao vratiti u kraljevski klub na kraju ove sezone. Međutim, ugledna Marca danas je objavila da takav scenario jednostavno nije moguć.

Ronaldo je Real napustio iz razloga da pronađe novi izazov u svojoj karijeri, te zbog toga povratak u Madrid ne bi imao baš smisla. Također, u Juventusu je dobio sve ono što je tražio i što u Realu nisu bili spremni da mu ispune.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 35-godišnji igrač je u Juventusu dobio ugovor do ljeta 2022. godinu, te godišnju platu od 30 miliona eura što mu Real nije mogao ispuniti jer su mu nudili tada duplo manja primanja nego što ima u Juventusu.

Iako je odlazak Ronalda sigurno udarac za ekipu Reala u klubu su i danas itekako zadovoljni zbog odrađenog posla jer su uspjeli zaraditi oko 112 miliona eura od prodaje portugalskog igrača Juventusu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Nigdje on ne mrda,on je sada Juventino !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi