Ferdinand priznao: Bio sam blizu prelaska u Barcelonu

Ikona Manchester Uniteda Rio Ferdinand priznao je kako je u jednom trenutku karijere bio vrlo blizu toga da pređe u Barcelonu.

Nekadašnja velika defanzivna zvijezda bila je prava stijena u odbrani Crvenih đavola u čijem dresu je provela 12 sezona, osvojila šest titula prvaka Engleske i jednu titulu prvaka Evrope.

Ali, boravak na Teatru snova bio je zamalo prekinut kada je Barcelona na čeli s Frankom Rijkaardom pokucala na njegova vrata 2008. godine.

"Bilo je vrlo blizu. Oni su razgovarali s mojim agentom, Barcelona je dogovorila osnove. Ja sam razgovarao s Riijkardom, ne o odlasku tamo, ali on je pokazao svoje osjećaje. Bilo je to nakon što smo remizirali s Barcelonom 0:0. Ja i Riijkard smo razgovarali u tunelu", kaže Rio i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam uvijek govorio kako bih volio otići u inostranstvo i igrati. Jedina stva koja me je ikada mogla zaustaviti u tome je da budem uspješan u rodnoj zemlji i imao sam sreću da pronađem sjajan klub kakav je Manchester United te je bilo gotovo nemoguće da odem. Tada smo ih pobijedili i kasnije postali prvaci Evrope. Dakle, zašto bih ja napustio prvaka Evrope i otišao u neki klub koji je tada bio u tranziciji? U to vrijeme Xavi, Iniesta ili Messi nisu bili igrači kakvi su postali tri ili četiri godine kasnije tako da je u to vrijeme u Barceloni bio sasvim drugačiji krajolik".

Ferdinand je inače s Manchester Unitedom do kraja karijere dva puta igrao finala Lige prvaka protiv Barcelone i oba puta doživio poraz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.