Foto: EPA

Bayern donio odluku

Perišić više ne mora brinuti o budućnosti

Njemački mediji izvještavaju da su u Bayernu donijeli odluku o Ivanu Perišiću.

Prije nekoliko sedmica činilo se da aktuelni prvaci Bundeslige namjeravaju vratiti Perišića Interu, međutim posudba bi se, prema posljednjim informacijama, mogla pretvoriti u transfer.

U dosadašnjem toku šampionata Perišić je zabio pet golova i pritom namjestio još osam, a samim tim pridobio je veliki dio onih koji su ga krizikovali i što je najvažnije, pridobio je i trenera Hansija Flicka.

Mediji u Njemačkoj pišu kako je trener Bayerna zadovoljan Perišićem i činjenicom da može pokriti lijevu i desnu stranu, te da je timski igrač, a u skladu s tim dao je 'zeleno svjetlo' da ga Bavarci otkupe od Intera. Pod određenim uslovima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klubovi su još lani dogovorili odštetu u visini od 20 miliona eura, ali Bayern je sada želi sniziti na 15, što bi se moglo očekivati posebno ukoliko se uzme u obzir da hrvatski fudbaler nije u planovima Antonija Contea.

U Bayernu istovremeno rade na tome da zadrže i šestoricu senatora u svlačionici. Na ljeto 2021. godine ugovori ističu Manuelu Neueru, Jeromeu Boatengu, Davidu Alabi, Javiju Martinezu i Thiagu Alcantaro, a ako ne bi došlo do produženja u narednim mjesecima, uprava 'Rekordmeistera' će ih nastojati prodati kako bi koliko-toliko zaradili na njima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.