Prvi čovjek Bayerna potvrdio lijepe vijesti: Čekamo zeleno svjetlo!
Foto - EPA

Bundesliga će među prvima da se vrati

Prvi čovjek Bayerna potvrdio lijepe vijesti: Čekamo zeleno svjetlo!

M. Šljivak

Prvi čovjek minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge ima jasan stav kada je u pitanju nastavak sezone - fudbal se mora igrati iz sportskih i ekonomskih razloga.

Bavarci su jučer započeli s treninzima. Očekuje se da će sezona u Njemačkoj krenuti početkom maja, ali čeka se zvanično odobrenje njemačke vlade.

Rummenigge je jasan u svojim stavovima i podržava nastavak sezone i sportskih i ekonomskih razloga.

"Treniramo u manjim grupama i poštujemo sve zdravstvene protokole. Priča se o nastavku sezone 9. maja, ali će se o tome još odlučivati", rekao je Rummenigge i zatim je nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Na teren se moramo vratiti iz dva razloga. Prvi je što želimo dobiti prvaka, klubove koji ispadaju i idu u Evropu. Drugi razlog je ekonomski jer TV prava imaju ogroman značaj na funkcionisane klubova. Mi čekamo zeleno svjetlo od strane njemačke vlade", istakao je Rummenigge.

Gotovo je izvjesno da bi Nijemci među prvima mogli nastaviti sezonu, a očekuje se da će se utakmice u narednih nekoliko mjeseci igrati bez prisustva navijača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti