Jesus Corona na meti mnogih klubova

Ima najnepopularnije prezime na svijetu, ali ga juri pola Evrope

Midhat Šljivak

Ekipa Seville pokazuje ozbiljan interes za dovođenje 27-godišnjeg meksičkog fudbalera Jesusa Corone.

Ovaj sjajni fudbaler igra po desnoj strani i svojim igrama u Portu privukao je veliku pažnju na sebe, pa treba očekivati da će ovog ljeta nakon pet godina napustiti redove portugalskog velikana.

Sevilla je samo jedan u nizu klubova koji ga žele. Andalužani su se uključili u igru za njegovo dovođenje, a pored ovog tima interes pokazuju Inter, Roma, Everton, West Ham i Schalke.

Corona je prije pet godina stigao u Porto iz nizozemskog Twentra za 10 miliona eura, a portugalski tim će za njegove usluge tražiti duplo više novca ovog ljeta.

Pored Twentea i Porta ovaj fudbaler je igrao za meksičko Monterrey.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.