Roma pronašla novog napadača, Fonseca dao zaleno svjetlo?

Brazilac uskoro na Olimpicu?

Roma pronašla novog napadača, Fonseca dao zaleno svjetlo?

Trener Rome Paulo Fonseca je navodno dao zeleno svjetlo klubu da krene u realizaciju transfera novog špica.

Igrač o kojem se priča je napadač Porta Tiquinho Soares.

Gazzetta dello Sport piše da bi Brazilac mogao stići u Romu po veoma povoljnim uslovima, bez obzira što u svom ugovoru sa Portom ima oktupnu klauzulu od 40 miliona eura.

Porto je navodno prošlog ljeta odbio ponudu iz Kine za svog napadača vrijednu 23 miliona eura, ali kako Tiquinhov ugovor važi još nešto više od godinu dana, postoji rizik da on u junu 2021. napustio stadion Dragao kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A kako se predviđa da zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa cijene fudbalskih transfera drastično padnu, vjeruje se da Roma može realizovati transfer 29-godišnjeg Brazilca za 12-15 miliona eura.

Tiquinho je ove sezone postigao sedam golova na 20 mečeva za Porto, klub sa kojim je osvojio titulu prvaka Portugala i Super kup ove države. Inače, Brazilac je u Porto stigao u januaru 2017. iz Vitorije Guimaraes.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueHooligan1921
Bolje da su krenuli na Maregu, nego na njega, al ok.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi