Barcelona sprema transfer zvijezde Porta?

Brazilac na meti Katalonaca

Barcelona sprema transfer zvijezde Porta?

Dok se kuju planovi šta i kako nakon nove odgode španskog prvenstva, Barcelona traga i za pojačanjima za budućnost.

Prema tvrdnjama španskih medija, Barcelona ozbiljno razmišlja o transferu jedne od najvećih zvijezda Porta, Alexa Tellesa.

Alex Telles je primarno lijevi bek, ali može igrati i puno ofanzivnije, a navodno predsjednik kluba Josep Bartomeu u njemu vidi zamjenu za Juniora Firpa.

Firpo je u Barcelonu stigao iz Betisa za oko 18 miliona eura, ali je nekolicina njegovih velikih grešaka dovela do toga da na Nou Campu sada sumnjaju da on može biti adekvatna alternativa za Jordija Albu.

Alex Telles je u očima čelnika Barcelone pravi čovjek za ekipu, ali će vjerovatno koštati duplo više od Firpa - oko 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Tellesa je interesa bilo i ljetos i to iz Barcelone, Juventusa i Atletico Madrida, ali je on tada ostao u Portu. Ipak, njegov ugovor ističe na ljeto 2021. godine i vjeruje se da je Porto spreman prodati ga što prije kako bi zaradio značajnu sumu novca od njegovog transfera.

Alex Telles je ove sezone već skupio 40 nastupa za Porto u svim takmičenjima. Postigao je 10 golova i upisao devet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi