Foto: EPA

Bravo!

Italijani oduševljeni onim što radi Udinese u jeku pandemije

Teme:

Iako su uslijed pojave koronavirusa obustavljene sve sportske aktivnosti, u Udineseu su ovih dana prilično zaposleni.

Poznato je kako je Italija evropsko žarište zaraze i da je u ovoj zemlji skoro 100 hiljada oboljelih, a u ovim teškim vremenima u Udineseu su odlučili pomoćnim starijim i nemoćnim.

Klub sa Friulija je, naime, pokrenuo inicijativu prema kojoj organizuje dostavu namirnica, lijekova i ostalih potrebnih stvari za starije vlasnike sezonskih ulaznica, i to sve kako ne bi morali izlaziti vani i izlagati se riziku.

"U ovim trenutcima koje nitko nije očekivao htjeli smo dati svoj doprinos", rekao je predsjednik kluba Franco Collavino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dostava je, kako pišu italijanski mediji, omogućena ljudima na području Udina, Trsta i Pordenonea.

Kada se kriza završi svi volonteri koji učestvuju u ovoj akciji bit će nagrađeni besplatnim ulaznicama za Udineseove utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.