Udinese: Zašto odmah niste prekinuli prvenstvo?

Smatraju da se trebalo ranije poduzeti neke korake

Udinese: Zašto odmah niste prekinuli prvenstvo?

E. Škorić
Teme:

Udinese je najavio da će vratiti sezonske ulaznice za utakmioce koje se igraju iza zatvorenih vrata, ali i poručuje da je „sezona je trebala biti obustavljena mnogo ranije".

Epidemija izazvana koronavirusom stvorila je velike probleme italijanskom nogometu.

Liga će se sutra nastaviti zakazanim utakmicama 26. kola, a svi sportski događaji bit će zatvoreni do najmanje 3. aprila.

Klubovi nisu zakonski obvezni refundirati ulaznice za utakmice koje su pogođene „višom silom“, ali neki to rade svejedno, a najnoviji korak koji je poduzeo je Udinese.

Najavili su da će svaki vlasnik sezonske karte koji zatraži povrat novca za utakmice koje se igraju iza zatvorenih vrata dobiti svoj novac natrag.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prema mom mišljenju, kontraproduktivno je igrati iza zatvorenih vrata, gledajući kako se pravi nogomet za one koji su strastveni zbog toga", izjavio je Udineseov direktor Giampaolo Pozzo za novine Il Gazzettino di Friuli.

„To je poput imati uvodnu predstavu Aide u kazalištu Scala u Milanu bez gledatelja. Bilo bi paradoksalno. Po mom mišljenju, sezonu je trebalo obustaviti mnogo ranije dok smo čekali konkretna kretanja u širenju virusa", dodao je Pozzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti