City želi mladog napadača

Guardiola ovog ljeta 'krade' Ajaxu pravog dragulja?

Ekipa Manchester Cityja već kuje planove za budućnost.

Kako prenosi Guardian, Građani namjeravaju kupiti mladu zvijezdu Ajaxa, Sontjea Hansena koji ima samo 17 godina.

Iako je vrlo mlad, Hansen je na sebe već skrenuo pažnju i to tokom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva za kadete u Brazilu kada je bio prvi strijelac turnira jer je za svoju Holandiju postigao šest pogodaka.

Hansenov ugovor s Ajaxom ističe na ljeto naredne godine i, prema pisanju istog izvora, trebao bi biti dostupan za cifru od šest miliona funti.

Naravno, nešto će se pitati i Ajax koji sigurno neće tako lako htjeti da ostane bez ovog velikog potencijala i koji će na sve načine pokušati da s njim produži ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hansen je inače izdanak mlade škole Ajaxa, a koliko je dobar igrač već sada pokazuje podatak da je sa svega 17 godina upisao i debi za seniorski tim. Bilo je to u Eredivisie, a na terenu je proveo 11 minuta.

Osim Cityja, za njegove usluge sigurno će se interesovati još nekoliko evropskih velikana. Vijdet ćemo šta će na kraju odlučiti ovaj mladi fudbaler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.