Oglasili se iz RK Sloboda

"Sezonu nije moguće nastaviti, propozicije su sasvim jasne"

Samir Mlaćo

Još uvijek nije odlučeno šta će biti sa prekinutim prvenstvom Premijer lige u rukometu.

U RS je sezona završena prema postojećem stanju na tabeli, dok u PL odluke nema.

Iz RK Sloboda smatraju da je takmičarsku sezonu nije moguće nastaviti, te da ligu trebaju napustiti tri posljednjeplasirana tima.

"Poštovani, osnovna stvar o kojoj trebamo svi razmišljati jeste zdravlje igrača, rukometnih radnika i ljudi koji prate rukomet u Bosni i Hercegovini.
Vodeći se time, UO RK Sloboda smatra da takmičarsku sezonu 2019/2020 nije moguće nastaviti te da bi eventualno proširenje lige bilo protivno svim pravilima i propozicijama takmičenja. Član 95. Propozicija takmičenja jasno kaže da tri (3) posljednje plasirane ekipe napuštaju takmičenje, te da Premijer ligu u narednoj takmičarskoj sezoni popunjavaju tri ekipe i to: prvak Prve lige RS, prvak Prve lige FBiH – Jug i prvak Prve lige FBiH - Sjever.

Kada je riječ o završnici KUP-a BiH isti će vjerovatno biti moguće odigrati krajem augusta, naravno sve u zavisnosti od situacije sa pandemijom virusa COVID-19 i odlukama koje se tiču vanrednog stanja u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovim putem se moramo osvrnuti i na dopis tzv. RS Tuzlanskog kantona, koji smo zaprimili 13. 4. 2020. godine u 19.32 sati te naglasiti da taj privatni “savez” NEMA nikakvu osnovu da predstavlja, ne samo RK Sloboda Tuzla, nego bilo koji drugi klub i da su klubovi jedini koji mogu davati bilo kakve prijedloge o nastavku takmičenja prema UO RS BiH. Sportski pozdrav!", stoji u saopštenju.

Tuzlaci su na osmom mjestu trenutno i tako su izbjegli borbu za opstanak. Iz lige bi u slučaju da se prvenstvo sada okonča ispali RK Drina, RK Iskra i RK Goražde.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.