Foto - EPA

Nema krize na Old Traffordu

Solskjaer ima listu pojačanja, a na njoj je čak 14 fudbalera

Midhat Šljivak

Manchester United jedan je od rijetkih timova koji će sasvim dobro proći kroz ekonomsku krizu.

Udar tim s Old Trafforda neće ni osjetiti, pa će tako u narednom prelaznom roku Crveni đavoli moći da dovedu pojačanja koja žele, a čak 14 fudbalera se nalazi na listi potencijalnih pojačanja Olea Gunnara Solskjaera.

Među njima naravno ima velikih imena. Najzvučnija su svakako Harry Kane i Jadon Sancho za koje će United morati da izdvoji pravo bogatstvo, a za Kanea bi vjerovatno morali da sruše i svjetski rekord u transferima.

Pored njih Solskjaer bi u svojim redovima vidio ofanzivce Aston Ville i Leicestera, Jacka Grealisha i Jamesa Maddisona. Ni njihove cijene nisu male, pa tako Villa za Grealisha traži 60, a Leicester za Maddisona 80 miliona funti.

Norveški stručnjak bi rado u svojim redovima vidio i jednog od najvećih talenata engleskog fudbala Judea Bellinghama iz Birminghama, koji bi koštao oko 25 miliona funti. Međutim, mladi fudbaler želi u Borussiju iz Dortmunda i njega će teško dovesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored ovih fudbalera na listi pojačanja su još i:

Declan Rice (West Ham), Donny van de Beek (Ajax), Sean Longstaff (Newcastle), Erling Haaland (Borussia), Timo Werner (RB Leipzig), Odion Ighalo (Shanghai Shenhua - Man. Utd), Moussa Dembele (Lyon), Kalidou Koulibaly (Napoli), Matthijs de Ligt (Juventus).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.