Pogba je u Juventusu igrao s mnogim zvijezdama, ali jednom igraču se posebno divio

Od njega je mnogo naučio

Pogba je u Juventusu igrao s mnogim zvijezdama, ali jednom igraču se posebno divio

Endin Čaušević

Paul Pogba je prije četiri godine odlučio da se vrati u Manchester United što je bilo veliko iznenađenje za sve.

Pogba je bio član omladinskih kategorija Crvenih đavola, ali nikada nije dobio pravu priliku u prvom timu. Zbog toga je odlučio na ljeto 2012. godine da potpiše za Juventus za oko 100.000 eura.

Francuski veznjak je oduševio sve igrama u dresu Stare dame, ali je napravio iznenađujući potez kada je četiri godine kasnije odlučio da se vrati na Teatar snova, a Juve je tada zaradio nevjerovatnih 105 miliona eura.

Međutim, mnogi vjeruju da je Pogba napravio veliku grešku što je prije četiri godine napravio takav potez. Zbog toga se već dugo špekuliše da on želi pobjeći iz Uniteda, te karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Pogba se odlučio prisjetiti tog vremena, te objasniti da je uvijek nekako znao da će se jednog dana vratiti u United.

"Moja majka mi je uvijek govorila 'Otići ćeš negdje, ali se uvijek vrati kući'. Znala je da ću se vratiti u Manchester jednog dana i to mi je odmah rekla. Bio sam zaista sretan kada sam se vratio i želio sam svima dokazati koliko vrijedim. Imao sam dovoljno iskustva i cijeli svijet je već čuo za mene. Nisam bio omladinac koji je rizik za vas već provjeren igrač", rekao je Pogba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je otkrio da je u Juventusu imao sjajne saigrače, ali jedan od njih je na njega ostavio poseban utisak.

"Učiš od svih igrača s kojima igraš i koje gledaš. Andrea Pirlo je igrač kojem sam se zaista divio u Juventusu. Posmatrao sam ga na trenizima i pokušavao što više da naučim. Isto sam radio i kada sam bio omladinac u Unitedu. Znao sam trenirati s prvim timom, a onda sam samo gledao šta radi Paul Scholes. Od Pirla i Scholesa sam zaista dosta naučio", dodao je francuski reprezentativac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Mozda si ucio od njih ali nisi bas nesto puno naucio :) Pirlo i Scholes su majstori lopte, a za tebe se moze reci da si majstor ali instagrama.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi