Uzalud ponude

Ništa od prodaje, Stara dama vjeruje da ima jednog od najboljih mladih defanzivaca

Juventus planira zadržati turskog defanzivca Meriha Demirala u svojim redovima, bez obzira na njegovu visoku vrijednost na transfer tržištu i značajan broj zainteresovanih klubova.

Tako barem tvrdi italijanski sportski novinar Fabrizio Romano.

Podsjetimo, Demiral je prošlog ljeta stigao u Juventus iz Sassuola i sa Starom damom potpisao ugovor do 2024. godine.

Vrlo brzo je Milan ponudio 20 miliona eura za 22-godišnjeg defanzivca, dok je isti iznos Juventusu ponudio i Atletico Madrid. Navodno je Leicester City u januaru nudio Staroj dami 40 miliona eura za Demirala, ali je Juventus odbio i tu ponudu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da će ponude za Demirala stizati i ovog ljeta, ali Juventus nema namjeru prodavati svog mladog štopera - bez obzira na mogućnost ozbiljne zarade.

Romano piše da menadžment Juventusa vjeruje da je Demiral jedan od najboljih defanzivaca, po pitanju potecnijala, u Evropi i da ga želi razviti u standardnog člana prve postave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.