Milan i Inter ne žele igrati utakmice van Meazze
Foto - EPA

Prave probleme

Milan i Inter ne žele igrati utakmice van Meazze

Midhat Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina jučer je još jednom potvrdio kako naporno radi na povratku fudbala na Apenine.

Gravina čini sve kako bi se sezona u Italiji nastavila krajem maja ili početkom juna, a s ozbirom na to da pandemija koronavirusa polako jenjava, povratak fudbala u Italiju djeluje sve bliže.

On je najavio kako bi se mečevi mogli igrati van gradova na sjeveru Italije (Milan, Begamo, Brescia ili Cremona), te da bi se u tom slučaju njihovi mečevi premjestili u središnji ili južni dio države.

"Čitav sistem će imati koristi od nastavka sezone. Vrlo je moguće da se utakmice ne budu igrale na sjeveru zemlje. Nećemo igrati ni utakmice u samo jednom gradu, jer ne može se 10 utakmica odigrati na jednom terenu za vikend", rekao je on.

Međutim, za prijedlog igranja na različitim stadionima nisu ekipe Intera i Milana. Oni, prema navodima Gazzette dello Sport, neće glasati za takvu opciju. Ne žele igrati van Giuseppe Meazze i to bi moglo predstavljati problem.

Također, pojedini klubovi se žale na činjenicu da će vjerovatno biti uvedeno pravilo od pet izmjena za jedan meč. U tom slučaju Juventus, Napoli, Atalanta, Inter i Roma bi navodno imali prednost jer su im timovi izgrađeni za kup takmičenja, a glavni protivnik ovakve ide je je Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rimski tim se svim silama bori kako bi došao do titule. Zaprijetili su čak i tužbama ako se sezona ne nastavi i smatraju da su zaslužili titulu, iako su drugi na tabeli iza Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi