Sezona na Apeninima počinje mečevima Kupa Italije, poznati i datumi kada će sve startati?

Čeka se samo zeleno svjetlo

Sezona na Apeninima počinje mečevima Kupa Italije, poznati i datumi kada će sve startati?

Endin Čaušević

Klubovi u Italiji bi trebali početi s treninzima 4. maja, a već krajem narednog mjeseca se očekuje da se nastavi fudbalska sezona na Apeninima.

La Gazzetta dello Sport objavila je sinoć da Italijani imaju zanimljiv plan za nastavak sezone. Naime, sezona bi mogla prvo početi revanš utakmicama Kupa Italije što bi itekako dobro došlo ostalim klubovima koji bi imali više vremena za pripreme.

Da se tu nešto "kuha" pokazalo se i danas jer italijanska javnost piše da je ta opcija najrealnija. Cilj je da se utakmice Kupa Italije igraju krajem ovog mjeseca, a nakon toga će se nastaviti sezona u Seriji A.

Kako pišu mediji na Apeninima utakmice Juventus - Milan i Napoli - Inter će se igrati najvjerovatnije 27. i 28. maja, a finalna utakmica će se igrati tek na kraju sezone.

S takvim rasporedom klubovi u Seriji A će dobiti nekoliko dodatnih dana za pripreme, a nastavak takmičenja u najjačem rangu italijanskog fudbala očekuje se svega nekoliko dana nakon kup utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A bi se prema takvom rasporedu nastavila 30. i 31. maja, te je plan da se kola igraju svaka tri dana. Igrači će biti detaljno testirani prije nastavka sezone jer se ništa ne želi prepustiti slučaju.

Čelnici Serije A će 23. aprila održati sastanak s klubovima nakon čega bi trebalo biti poznato više oko nastavka sezone. No, kako stvari stoje prvo će se igrati dva meča polufinala Kupa Italije, a zatim ostatak kola u Seriji A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi