Sve zavisi od toga hoće li se pojaviti vakcina

Moguće je da Olimpijske igre ne budu održane ni naredne godine

Olimpijske igre u Tokiju možda neće biti održane ni naredne godine.

Podsjetimo, iste su trebale biti održane ovog ljeta, ali obzirom da virus Covid-19 hara svijetom, prije nekoliko sedmica odlučeno je da se odgode do ljeta 2021. godine.

Ipak, čak ni taj period možda neće biti siguran za održavanje jedne takve manifestacije. Svjetska zdravstvena organizacija poručuje kako od Igara neće biti ništa ni narednog ljeta ako se do tada ne pojavi vakcina.

"Ako se nađe vakcina protiv Covid19, sigurno će biti Igara u Japanu 2021. godine. U suprotnom, nije realno da budu na programu", navodi se u njihovom saopštenju.

Podsjetimo, osim Igara u Tokiju, odgođeno je još nekoliko velikih sportskih događaja koja su bila planirana za ovo ljeto. Među njima je Evropsko prvenstvo u fudbalu, Wimbledon, brojne trke u Formuli 1, Moto GP-u itd.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.