Šta će biti s olimpijskom bakljom?

U Fukushimi do kraja aprila

Šta će biti s olimpijskom bakljom?

A. Čaušević

Ljetne olimpijske igre će se održati od 23. jula do 8. augusta 2021. godine.

Olimpijska baklja je prije dvije sedmice stigla u Japan i bit će izložena u Fukushimi do kraja aprila, ali nije poznato gdje će od tamo otići.

"Ovo je simbol nade za cijeli svijet da može slaviti sve najbolje od ljudske vrste kroz Olimpijske igre nakon što završimo borbu s ozbiljnim koronavirusom", izjavio je jedini predstavnik organizacijskog odbora Igara Yukihiko Nunomura na skromnoj primopredaji plamena.

Plamen je u Japan stigao 20. marta, građani će uz ograničeni pristop moći da ga vide u Nacionalnom trening centru do kraja aprila.

Prema prvobitnom planu baklja je prošle sedmice trebala krenuti na put po Japanu, ali nakon prolongiranja Igara za sljedeću godinu Japanci moraju tražiti novo rješenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi