Određen je termin Olimpijskih igara 2021. godine

Danas postignut dogovor

Određen je termin Olimpijskih igara 2021. godine

A. Čaušević

Ljetne olimpijske igre koje su se trebale održati ove godine u Japanu su zbog pandemija koronavirusom prošle sedmice prolongirane za 2021. godinu.

Nakon današnjeg telefonskog razgovora između predsjednika MOK-a Thomasa Bacha i predsjednika organizacionog odbora igrača, Yoshira Morija određen je novi termin.

Olimpijske igre u Tokiju će se tako održati između 23. jula i 8. augusta 2021. godine, prenijeli su japanski mediji.

Prvo odgađanje Igra u 124 godine drugoj tradiciji ovog takmičenja je bilo veliki udarac za Japan koji je za organizaciju potošio 13 milijardi dolara, a unaprijed je naplatio i 3 milijarde od sponzora.

Inače, olimpijska baklja koja je u Japan stigla iz Grčke 20. marta će ostati da gori u toj azijskoj zemlji. Na borilištima u Tokiju bi trebalo nastupiti preko 10.000 sportista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije