Japanaci već zatražili novi termin za Olimpijske igre

Predsjednik Organizacijskog odbora dao prdijelog

Japanaci već zatražili novi termin za Olimpijske igre

Admin Čaušević

Olimpijske igre su pomjerene za 2021. godinu, a Japanci su već zatražili novi termin za Igre koje će se održati 2021. godine. 

Predsjednik Organizacijskog odbora Ljetnih OI u Tokiju, Yoshira Mori, je kazao kako će će najbolji termin za održavanje biti između juna i septembra sljedeće godine.

"Mislim da moramo razmišljati baš o tom periodu. Nadam se da ćemo već sljedeće sedmice dobiti odgovarajuće rješenje", dodao je Mori.

MOK se nalazi pod velikim pritiskom s obzirom da se se sljedećeg godine održava niz svjetskih i kontinentalnih prvenstava u pojedinačnim sportovima pa će biti teško pronaći termine za ionako zgusnuti raspored.

Dodatni problem za MOK je i prilagođavanje kalendara nositeljima tv prava na direktan prijenos jer su pojedine televizijske kuće već ranije izdvojile ogroman novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi