Ne smatra ga najboljim

Bivši vlasnik Formule 1 rastužio fanove Michaela Schumachera

Edmir Škorić

Michael Schumacher je već šest godina u komi, nakon što je krajem 2013. godine na skijanju u francuskim Alpama doživio stravičnu nesreću kada je udario u stijenu.

Nakon nesreće je dva puta operisan, a skoro pola godine je proveo u indukovanoj komi. U septembru prošle godine je tajno primljen u bolnicu u Parizu gdje se podvrgao operaciji matičnim ćelijama.

Trenutno je u svojoj vili na jezeru Ženeva u Švicarskoj, ali nema optimističnih vijesti glede njemačke vozačke legende i sedmostrukog osvajača Formule 1.

Njegove naslove niko mu ne može oduzeti, ali iako ga smatraju najboljim, Schumachera ne vide baš svi kao broja jedan u povijesti Formule 1. Među njima je i bivši vlasnik Formule 1 Eddie Jordan (72).

"Bez sumnje je Michael imao nevjerovatan talent. Međutim, nije bio timski igrač. Eddie Irvine, Rubens Barrichello ili bilo ko drugi morao je da bude broj dva i uvijek da potpiše da je iza Schumachera", kazao je Jordan.

I onda to vječno pitanje, ko je najveći svih vremena?

"Michael je bio zaista nevjerovatan vozač, veliki talent, ali to je bio i Ayrton Senna. Ipak, moj odgovor uvijek će biti Alain Prost".

Trenutni šampion Lewis Hamilton ima šest naslova, da li bi on mogao da nadmaši sve prethodnike?

"Ima sve šanse da postane najbolji svih vremena", zaključio je nekadašnji prvi čovjek Formule 1, čije trke su ove sezone odgođene do daljnjeg zbog pandemije koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.