Alonso: Hamilton i Schumacher su bili najbolji zbog svojih bolida

Španac sasvim otvoreno

Alonso: Hamilton i Schumacher su bili najbolji zbog svojih bolida

A. Čaušević

Michael Schumacher i Lewis Hamilton su vozači sa najviše titule svjetskog prvaka Formule 1. Nijemac ima sedam, a Britanac jednu manje. 

Među vozačima koji maksimalno nisu iskoristili svoj talenat i znanje nalazi se i Fernando Alonso. Španac je prvak svijeta bio "samo" dva puta.

Alonso smatra kako Hamilton i Schumacher dominiraju ili su dominirali zahvaljujući svojim bolidima.

"Svaki ima svoj karakter. Obojica su dominirali zbog svojih bolida, što im je dozvoljavalo da rade šta žele van Formule 1", smatra Alonso.

"Michael je imao više discipline i pripreme. Bio je više uključen u dinamiku tima. Lewisov karakter je drugačiji i ima način života koji ne bi bio ispravan da je u normalnom bolidu, njegovi šefovi ne bi bili sretni."

Schumacher je pet od sedam titula osvojio u Ferrariju, dok je Hamilton sa Mercedesom u posljednjih šest godina sovojio pet naslova prvaka.

Top Komentari

Chupy
Pa to i krave znaju na granama haha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi