Šest godina od teške nesreće Michaela Schumachera
Foto - EPA

Malo je informacija o stanju legendarnog vozača

Šest godina od teške nesreće Michaela Schumachera

M. Šljivak

Na današnji dan prije šest godina na skijanju u Francuskoj teško je nastradao legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher.

Vjerovatno najpopularniji vozač svih vremena je udario glavom od kamen tokom skijanja i od tog trenutka je počela njegova velika borba za život.

Schumacher je mjesecima proveo u komi. O njegovom zdravstvenom stanju se malo zna i tek ponekad porodica izađe u javnost sa detaljima o njegovom zdravstvenom stanju.

Posljednja se prije nekoliko dana oglasila njegova supruga Corinna...

"Velike stvari počinju malim koracima. Mali komadići mogu stvoriti veliki mozaik", stoji u tajnovitoj poruci koju je poslala Corinna fanovima u jednoj zatvorenoj grupi.

Prije toga Corinna je rijetko izlazila u javnost, ali jedna izjava je donijela malo optimizma za njegove fanove.

"U najboljim je rukama i činimo sve kako bismo mu što više pomogli. Pokušajte razumjeti da samo ispunjavamo Michaelu želju da njegovo zdravstveno stanje bude tajna", poručila je Corinna.

Jedan od rijetkih koji je imao pristup Michaelu je njegov nekadašnji šef u Ferrariju Jean Todt.

"Uvijek sam oprezan kad su ovakve izjave u pitanju, ali je istina da se njegovo stanje popravilo. S Michaelom gledam utrke u njegovom domu u Švicarskoj", rekao je Todt i dodao je:

"U najboljim je rukama i dobro se brinu o njemu. Njegova porodica se dosta bori. Jasno je da naše prijateljstvo ne može biti kao nekad iz razloga što komunikacija nije ista kao prije. Ali nastavlja da se bori", kazao je Todt.

Schumacher je nedavno boravio i na tajnom liječenju u Francuskoj, a navodne prognoze ljekara nisu dale ohrabrujuće informacije o njegovom stanju.

Navijačima legendarnog njemačkog vozača preostaje samo da čekaju na odgovore u kakvom je stanju čudesni Nijemac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi