EPA

Nije nastupio u finalu Lige prvaka

Berbatov o tome kako ga je Ferguson izbacio: Bilo je bolno...

Proslavljeni bugarski napadač Dimitar Berbatov prisjetio se dana provednih u Manchester Unitedu.

Berbatov je na Old Traffordu bio od 2008. do 2012. godine i ostavio je prilično dobar trag, a danas kada je u mirovini ne libi se pričati i o onim ružnijim stvarima s kojima se susreo u tom periodu.

Jedna od njih se dogodila pred finale Lige prvaka koje je Manchester United izgubio od Barcelone sa 3:1.

"Neposredno pred utakmicu Ferguson me nazvao i rekao mi: 'Berbs, ubija me, ali moram da te izbacim iz ekipe'. To je bilo bolno za čuti naročito zato što sam bio najbolji strijelac", kazao je Berbatov i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To me je iznenadilo jer sam se osjećao toliko samouvjereno da sam smatrao da ću zabiti gol odakle god da pucam."

O tom događaju prije nekog vremena govorio je i sam Ferguson, koji se, kako je rekao, zbog toga na seminarima borio da na utakmici postoji 11 igrača na klupi umjesto sedam.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.